portret van Ieva Laurina, gezicht achter Kabata. Tactile Treasures

Hi, ik ben ieva,

het gezicht en handen achter Kabata. Tactile Treasures producten.

Ik geef je graag creatieve inspiratie en help je om warme, feestelijke en bij seizoen passende sfeer thuis te creeren.

Ik ben geboren en getogen in Letland. Mijn design en kunst studies hebben me naar Frankrijk en later naar Nederland gebracht. Toen ik moeder werd (van 2 prachtige en creatieve jongens!) heb ik mijn liefde voor handwerk weer herontdekt. Naast eindeloos dingen maken en met duurzame materialen te experimenteren doe ik heel graag yoga. Je vind mij ook vaak in de moestuin en in de natuur of onder het dekentje met een boek in mijn hand. Met anderen verbinden, elkaar inspireren en steunen maakt me altijd blij.

Gevilte eikeltjes in natuurlijke tinten op een houten schaaltej

Waar staat Kabata voor?

Kabata.Tactile Treasures is ontstaan om mijn liefde voor handwerk en natuurlijke materialen met meer mensen te delen. Toen ik via mijn kinderen de vrije school onderwijs ontdekte voelde ik daar zo veel warmte en aansluiting dat het een belangrijke inspiratie bron voor mij werd, naast de natuur. Ik zie mijn werk ook als een missie om handwerk technieken levend te houden en meer bekend (en minder saai) te maken.

pre loved denim kroon met vilt balletjes

Ka-ba-ta?

Toen ik begon, zo’n acht jaar geleden ging ik tassen naaien van oude spijkerbroeken en reclame doeken. Later kwamen er meer producten bij de hartjes slinger kaarten, gevilte paaseieren, eikeltjes slingers, bijenwas producten en een heleboel meer.

Nu ligt mijn focus bij creatieve workshops en waldorf geinspireerde seizoens producten, waarmee je de natuur naar binnen brengt en een gewone grijze dag net iets meer kleur en warmte geeft. Mijn eerste producten- tassen en etuis- hadden de merk naam geispireerd. ‘Kabata’ betekent ‘zak’ (zoals een broek zak) in het lets. Iets persoonelijks waar je iets in kan doen. Zo voel ik me via mijn werk nog een beetje meer verbonden met mijn roots in Letland.

Tactile Treasures?

Ik ben iemand die alles moet aanraken om het te begrijpen en begroeten. Mijn doel is om producten te creeren die als schatten (treasures) gekoesterd kunnen worden en vele jaren je plezier geven. Lang leven de lange leven van spullen! Ik hoop dat Kabata producten je zullen uitnodigen om ze in handen te menen, aanraken, voelen. Als ik op een markt sta, dan zeg ik ook altijd tegen mensen dat ze alles gerust mogen aanraken. Zo kan je pas volledig ervaren en waarderen de mooi materialen waarmee alles gemaakt is.